Sposób przygotowania

Suszone grzyby zalewamy wrzątkiem, przykrywamy. Grzyby kroimy na drobne paseczki i gotujemy w grzybowym bulionie. Do grzybów dodajemy pokrojoną kapustę, liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy aż kapusta zmięknie. Doprawić pieprzem i solą jeśli jest taka potrzeba. Odstawić farsz do ostygnięcia.
W misce połączyć: mąkę, mleko, jajko, wodę, oliwę, sól i cukier na jednolite ciasto. Jeśli ciasto jest za gęste dolać więcej wody. Usmażyć naleśniki. Odstawić do ostygnięcia pod przykryciem, ponieważ będą pękać.
Farsz nakładać na brzeg naleśnika, zawinąć raz do środka, następnie boki równolegle do środka, Zawinąć do końca, obtoczyć w rozbełtanym jajku, panierować i smażyć na złoty kolor. Krokiety odsączyć ręcznikiem papierowym z tłuszczu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    M-W

    super przepis, bardzo lubie krokiety
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    fajne
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne! i ślicznie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam
  • 3
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo smaczne
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale apetyczne, te krokieciki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    z barszczykiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    krokieciki ;p moje ulubione :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo lubię takie krokiety
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    też takie robię, uwielbiam je! Muszę znowu kiedyś zrobić:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    do barszczyku, rewelacja
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    lubię krokiety a Twoje wyglądają bardzo smakowicie !
  • 2
    original
    Opublikowano

    David

    uwielbiam i do tego barszczyk czerwony pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !