Sposób przygotowania

Rzepę obrać, odciąć końcówki i bardzo dokładnie umyć. Obrana i umytą rzepę trzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek dobrze umyć, drobno posiekać i wymieszać razem z rzepą. Pieczarki dokładnie obrać, umyć i pokroić w niedużą kostkę. Oczyszczone i pokrojone pieczarki podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju i w trakcie podsmażania lekko posolić. Podsmażone pieczarki dać do przestudzenia, a w następnej kolejności złączyć z startą rzepą oraz posiekanym szczypiorkiem. W oddzielnym naczyniu wymieszać ze sobą jogurt naturalny, śmietanę oraz majonez i doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dodać również 1/3 łyżeczki cukru. Sosem polać sałatkę i bardzo dokładnie wszystkie składniki wymieszać.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !