Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo w lekko posolonej wodzie, żeby lepiej ściągało się skorupki. Po ugotowaniu jajka wyjąć z wody i obrać ze skorupek, a następnie przemyć wodą. Ugotowane na twardo jajka pokroić w drobną kostkę. Od rzodkiewek odkroić ogonki, dobrze umyć i trzeć na tarce z grubym oczkami. Ząbek czosnku obrać i również trzeć na tarce, ale o małych oczkach. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Ser biały bardzo dokładnie rozdrobnić widelcem. Szczypiorek przemyć i posiekać. Ogórek obrać, przemyć i również trzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Do sałatki dodać jogurt naturalny oraz majonez, a następnie doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !