Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Korpus zalewamy zimną wodą. Solę i doprowadzam do wrzenia. Gotuję na najmniejszym możliwym ogniu przez około godzinę. W międzyczasie kroję 1 marchew i pietruszkę w półplasterki. ¼ selera w kostkę oraz ½ pora w paski. Resztę warzyw pozostawiam w całości.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super wygląda, ale ja nie przepadam (dla mnie za tłusty, mój oczywiście) :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    akurat większości tłustej skóry się pozbyłem wytapiając sobie z niej tłuszczyk do smażenia także powyższa wersja jest light - powiedzmy :o)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajna nazwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    tłusty jest
  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ale raz na jakis czas mozna zjesc
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    widzę, że kaczory u Ciebie też często goszczą :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    takiego dawno nie jadłem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    takiego dawno nie jadłem
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Takiego jeszcze nigdy nie jadłam, ale z chęcią bym posmakowała.
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    robilam taki, jest pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    super- z kaczki to zupełnie inny smak- dla mnie lepszy ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    co na to Donald?
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a po kiego ta kostka rosołowa?
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ten przepis jest jeszcze z czasów, kiedy nie wyobrażałem sobie zupy bez kostki :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pyszny rosołek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !