Sposób przygotowania

Kurczaka bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie osuszyć i nasmarować pieprzem, solą, przyprawą do kurczaka, słodką papryką oraz ostrą papryką. Kurczaka owinąć folią i ostawić na dwie godziny do lodówki, żeby mięso przeszło smakiem przypraw. Cytrynę bardzo dokładnie umyć, obrać ze skórki, a w następnej kolejności pokroić na plasterki. To samo zrobić z pomarańczą. Kurczaka wyjąć z foli, a następnie faszerować go pokrojonymi plasterkami cytryny oraz pomarańczy. Kurczaka należy wsadzić do naczynia żaroodpornego i zalać pokroić oliwą. Faszerowanego kurczaka piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni do czasu, aż kurczak osiągnie ładny złotawy kolor. Po upieczeniu faszerowanego kurczaka należy podzielić na mniejsze części.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !