Sposób przygotowania

Włoszczyznę obrać i pokroić. Pokrojone warzywa wrzucić do 150 ml wody i zagotować. W gotującej się wodzie rozpuścić kostkę rosołową. Z gotowego wywaru warzywnego wyjąć włoszczyznę. Brokuły i brukselki dobrze umyć. Fasolkę szparagową również dobrze umyć, odkroić ogonek z jednej i drugiej strony. Ogórek obrać, umyć i pokroić na kostkę. Groszek z puszki dobrze odcedzić. Do odcedzonego bulionu dodać zielone warzywa i gotować całość przez chwilę. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i bardzo dokładnie wymieszać. Doprawioną zupę dobrze zmiksować, a później dodać do niej śmietanę. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Gotową zupę posypać pokrojoną natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !