Sposób przygotowania

Kurczaka bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie podzielić na mniejsze części. Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy podczas krojenia, a w następnej kolejności drobno pokroić. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć na złotawy kolor cebulę. Do podsmażonej cebuli wlać półtorej szklanki wina białego oraz dodać trzy łyżki przecieru pomidorowego. Całość dobrze wymieszać i jeszcze przez chwilę potrzymać na ogniu. Podzielonego na mniejsze części kurczaka dać do rondelka i dodać do tego podsmażone składniki i wszytko razem dusić razem przez około 30 -40 minut na niedużym ogniu. Mąkę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, a następnie dodać to do kurczaka. Całość doprawić do smaku pieprzem oraz solą według własnego uznania i jeszcze dusić przez kilka minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !