Sposób przygotowania

Mięso oczyścić i pokroić w plastry. Każdy kawałek rozbić tłuczkiem i obsypać przyprawą do kurczaka. Pieczarki obrać i wrzucić na wrzącą wodę. Gotować ok 5 min. Następnie odcedzić, pokroić w plastry i doprawić. Na każdy płat mięsa nakładać porcję farszu i ciasno zwinąć w rulon. Związać nitką lub spiąć wykałaczką.

Roladki podsmażyć na tłuszczu, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i startą na dużych oczkach marchewkę. Całość podlać niewielką ilością wody i dusić aż mięso będzie miękkie.

Śmietanę dobrze wymieszać z mąką i wlać do mięsa. Dorzucić drobno posiekany koperek i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !