Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie.Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć z drobno pokrojoną cebulą.Marchew ugotować i zetrzeć na tarte o dużych oczkach.Do ostygniętego ryżu dodać marchew i pieczarki z cebulą,jajko i 2łyżki bułki tartej ,przyprawić do smaku solą i pieprzem,całość dokładnie wymieszać.Formować okrągłe kotlety i obtaczać w bułce tartej ,smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    ciekawy pomysł, kotlety wyglądają smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !