Sposób przygotowania

Umyte warzywa wraz z cebulą zalać wrzącą wodą. Przyprawić solą, zagotować. Oczyścić rybę ściągnąć skórę, pokroić w dzwonka. Włożyć do wywaru i dodać 1 łyżeczkę przyprawy do ryb, liść laurowy i kilka goździków. Gotować na wolnym ogniu. Roztopione w naczyniu masło postawić na parze i utrzeć z nim żółtka. Dodać sok z cytryny, ocet ziołowo-czosnkowy, natkę. Przyprawić zielonym pieprzem i solą ziołową. Ugotowaną rybę, wyłożyć na talerz i polać sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    puellae90

    lubie rybki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !