Sposób przygotowania

Buraki bardzo dokładnie umyć, a później ugotować w mundurkach. Po ugotowaniu buraki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Marchewkę seler, por i pietruszkę obrać, dokładnie oczyścić, obrać i pokroić w niedużą kostkę. Parówki i ugotować. Po ugotowaniu parówki pokroić w plasterki Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w niedużą kostkę. W wodzie zagotować włoszczyznę, ziemniaki. Do zupy dodać liść laurowy i gotować przez około 15 minut. Po tym czasie dodać odcedzoną fasolę białą z puszki. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz cukrem i jeszcze gotować kilka minut. Do zupy dodać ugotowane i pokrojone w plasterki parówki oraz zagęścić zupę śmietaną. Na koniec do zupy posiekaną natkę pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !