Sposób przygotowania

Kalafior dokładnie umyć i podzielić na mniejsze kawałki Podzielony kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowany kalafior odcedzić. Ser pleśniowy rozdrobnić. Mleko wlać do garnuszka, a później dodać do niego ser pleśniowy. Całość gotować na małym ogniu i mieszać wszystko razem, żeby ser pleśniowy całkowicie się rozpuścił. Sos doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem i solą. W naczyniu żaroodpornym poukładać ugotowany kalafior, a następnie zalać go sosem serowym z mleka i sera pleśniowego. Całość zapiekać przez około 15 minut w piecyku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Szczypiorek umyć, drobno posiekać, a następnie posypać kalafior z sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !