Sposób przygotowania

Karpia należy wypatroszyć, oczyścić i po porcjować. Później karpia obsypać pieprzem, solą i odstawić na pół godziny do lodówki , żeby karp przesiąkł przyprawami. Włoszczyznę pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w wodzie, którą należy lekko posolić. Rybę w przyprawach gotować, aż do osiągnięcia miękkości. Rodzynki dobrze sparzyć, a później dodać do warzyw z wywaru i niewielkiej ilości wywaru. . Cebulę obrać, polać zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Pokrojoną cebulę również dodać do poprzednich składników. Wszystko razem dusić razem. Pod koniec doprawić do smaku według własnego uznania cukrem, solą i pierzem, Karpia zaleć gotowym sosem i naczyniu żaroodpornym w piekarniku przez około pół godziny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !