Sposób przygotowania

Móżdżek moczyć w czystej zimnej wodzie 2 godz., zmieniając wodę co 30 min. Osączyć, zalać zakwaszoną wodą, moczyć dalszą godzinę. Ostrożnie usunąć błonkę z mózgu, odkroić białe zgrubienie, przełożyć do miski z zimną wodą, delikatnie wypłukać, osączyć, włożyć do żaroodpornej miski, odstawić na 30 minut, zalać wodą. Wymieszać składniki przypraw, polać móżdżek. Gotować na parze na dużym ogniu przez 15 min. Ostrożnie wyjąć miskę z móżdżkiem, pozostawić w sosie własnym do wystudzenia w temperaturze pokojowej.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    móżdżek? mózg zwierzęcia? ojej, nie odważyłabym się :) chińczycy rzeczywiście jedzą wszystko..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !