Sposób przygotowania

Mięsko posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Musztardę zmieszać z miodem i tą pastą posmarować polędwiczki.Odstawić na godzinę a potem je obsmażyć na rumiano w gorącym oleju i maśle.
Zmniejszyć ogień i wlać do polędwiczek wino. Dusić na małym ogniu, aż wino odparuje.
Polędwiczki na chwilę wyjąć a do rondla w którym się piekły-wlać śmietankę i dodać jeszcze 1 łyżeczkę musztardy i 1 łyżkę miodu.
Wymieszać i doprowadzić do zagotowania.
Chwilę pogotować żeby sos zgęstniał.
Włożyć do sosu polędwiczki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pychota uwielbiam polędwiczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Luki

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    hanna992

    bardzo lubie polędwiczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Ciekawy pomysł, danie wydaje się być bardzo smakowite. Myślę, że warto spróbować.
  • 1
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !