Sposób przygotowania

Każdy kawałeczek chleba smarujemy dosyć grubą warstwą sera ze szczypiorkiem. Warzywa myjemy i osuszamy, ogóka kroimy w cienkie talarki. Z pomidorków wykrawamy szypułki i również kroimy na talarki. Szczypiorek drobno siekamy. Ser kroimy w cienkie paseczki o długości około 2 cm, a kabanosy w talarki. Na posmarowanym serkiem pieczywie układamy po plasterku ogórka, na nim dwa talarki pomidorków, następnie paseczki sera żółtego i talarki kabanosów. Posypujemy szczypiorkiem. W razie potrzeby można doprawić solą i/lub pieprzem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    smaczne te kanapeczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    można teraz szczypiorek kupić?
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Można, można kupić w zasadzie przez całą zimę, ale ja akurat mam swój :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Można, można kupić w zasadzie przez całą zimę, ale ja akurat mam swój :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    urocze te kanapeczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo ładne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !