Sposób przygotowania

Wiśnie dokładnie umyć, wydrylować. Do garnka wlać 2 litry wody, zagotować, wsypać wydrylowane wiśnie i gotować przez pięć minut. Następnie zdjąć z ognia, przyprawić do smaku cukrem, wymieszać i wystudzić. Śmietanę ubić z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojony w kostkę chleb tostowy i zrumienić. Grzanki rozłożyć na talerze, zalać zupą, ozdobić bitą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takiej zupy jeszcze nigdy nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczna :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię owocowe zupki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !