Sposób przygotowania

Fasolkę zamoczyć poprzedniego dnia. Następnie odlać wodę w której się moczyła, wlać świeżą i ugotować na pół miękko. Kapustę włożyć do drugiego garnka, zalać wodą, włożyć umyte żeberka i ugotować. Gdy fasola będzie na wpół miękka wsypać fasolę razem z wywarem do kapusty. Dodać liście laurowe, angielskie ziele, pokrojone ziemniaki, czosnek, obrane ze skórki i pokrojone pomidory, odrobinę soli i pieprzu. Mięso wyjąć, pokroić na kawałki i dodać do ugotowanej zupy, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajna taka kapusta
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    z grochem już jadłam ale z fasolą nie,trzeba wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię taką kapustkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !