Sposób przygotowania

Śliwki kroimy w paski. Zalewamy wywarem warzywnym i gotujemy do miękkości. W międzyczasie do gotujących się śliwek dodajemy pokrojoną papryczkę chili. Gdy śliwki będą miękkie wywar miksujemy blenderem. Na koniec dodajemy pokrojony czosnek i gotujemy do uzyskania pożądanej gęstości. Przed spożyciem posypujemy posiekaną kolendrą.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Już stęskniłam się za chili w Twoich przepisach:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny pomysł
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo smaczny sosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    rewelacyjny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !