Sposób przygotowania

Ugotowane jajka przekroić w skorupce wzdłuż na pół. Ja robię to nożem z ząbkami.Ważne jest,aby została nam cała skorupka (nie popękała). Z każdej połówki wyciągnąć delikatnie białko i żółtko, przełożyć do miski, \"rozdziabdziać\" widelcem.Pieczarki sparzyć, drobniutko poszatkować. To samo zrobić z ogórkiem i kurczakiem.Połączyć ze wcześniej wyjętymi jajkami, Doprawić do smaku solą i pieprzem, na koniec dodać majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać. Farsz delikatnie wkładać do skorupek.Musi być nałożony równo ze skorupką:)

Surowe jajko roztrzepać na talerzu.Faszerowane jajko umoczyć w jajku stroną z farszem i od razu umoczyć w bułce tartej. Piec tą właśnie stroną na rozgrzanym oleju ok 20 sekund.



Podawać na zimno.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !