Sposób przygotowania

Udka umyć i natrzeć przyprawą do kurczaka.
Wstawić do lodówki na noc.
Ziemniaki i marchew oskrobać, umyć i pokroić na kawałki.
Kalafiora podzielić na różyczki i opłukać.
Czosnek obrać.
Wszystkie składniki oprócz udek wrzucić do miski, dodać przyprawy i wymieszać.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć udka, pomiędzy nie wyłożyć warzywa.
Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem 60 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !