Sposób przygotowania

Na całym kurczaku gotuję dzień wcześniej rosół z dużą ilością warzyw. Ugotowanego kurczaka należy obrać. Zemleć podobnie jak wątróbkę,cebulę i słoninę. Bułki namoczyć w rosole, odsączyć i również zemleć. Dodać surowe jajka. Dobrze wymieszać. Doprawić do smaku (przypraw nie żałować). Znów dobrze wymieszać. Odstawić na pół godziny,aby pasztet przeszedł przyprawami. Każdą foremkę (ja piekę w takich srebrnych,aluminiowych) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piec 1 godzinę w temperaturze 170 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    świetny pasztet, nie ma to jak sprawdzony przepis teściowej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !