Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście szpinaku młode 25 dag
boczek wędzony 5 dag
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z boczkiem

Liście oczyścić i dokładnie umyć. Osuszone liście przełożyć do dużej miski. Boczek pokroić w małą kosteczkę i stopić na patelni aż tłuszcz się wytopi i powstaną skwarki. Czosnek rozgnieść i wymieszać z octem, posolić do smaku i wlać do patelni z gorącym boczkiem, po zdjęciu z ognia. Zalać szpinak i zaraz podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 24.07.2012 07:07
Szpinak lubię w każdej postaci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak