Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do cielęciny, wieprzowiny
Kroki postępowania
Dodajemy zioła, czosnek pokrojony w piórka oraz paprykę.
Doprawiamy kminek i sól.
Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Marynujemy.
oliwa | 6 łyżek |
sok z cytryny | 2 łyżki |
czosnek | 3 ząbki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1/2 łyżeczki |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1 łyżka |
Bazylia suszona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Tymianek suszony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka ostra mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Kminek mielony Prymat | 1/3 łyżeczki |
Dodajemy zioła, czosnek pokrojony w piórka oraz paprykę.
Doprawiamy kminek i sól.
Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Marynujemy.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: