Sposób przygotowania

Makaron ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku.Przelać zimną wodą,osączyć. Szpinak podlać łyżką wody i na najmniejszym palniku podgrzać do rozmrożenia.Posypać czosnkiem granulowanym.Przestudzić. Zmiksować szpinak z serkiem , można doprawić solą i pieprzem,choć dla mnie smak jest wyśmienity bez doprawiania (serek był dobrze doprawiony). Zmiksować blenderem całość i napełnić farszem muszle. Dekoracyjnie rozkładać na półmisku i udekorować cząstkami pomidora i porwanym na kawałki listkiem sałaty.Posypać posiekanym szczypiorkiem i oprószyć przyprawą do sałatek.Lekko schłodzić.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    świetne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Ale bym zjadła! :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Bardzo lubię połączenie sera ze szpinakiem - robię często pierogi z takim nadziejem .....są świetne!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Zapomniałam napisać ,że twoje muszelki są przesmaczne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    mniam;):) bardzo lubię ten makaron:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !