Sposób przygotowania

Każdą z piersi delikatnie posolić (pamiętając, że feta też jest słona!),popieprzyć i naciąć w jej najgrubszym miejscu, nie na wylot, tworząc \"kieszonkę\". Łyżeczką nałożyć do owej sakiewki pomidory z fetą, czosnkiem, chili i oregano. Ciasto francuskie pociąć na 4 pasy szerokości ok.5 cm (cały płat ciasta wzdłuż na 4 równe części). Każdym z paseczków dokładnie owinąć nafaszerowaną pierś. Na wierzchu posmarować rozkłóconym jajkiem, zrobić nacięcie, aby para z mięsa miała którędy ujść.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 oC, piec do zbrązowienia ciasta. Pierś podawać podzielona na porcje (2-3 sztuki).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !