Sposób przygotowania

Mięso kroimy na plastry i lekko rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i papryką. Kładziemy na rozgrzany olej, dodajemy pokruszone suszone pomidory i pokrojoną cebule, smażymy na rumiano z obu stron. Dusimy podlewając wodą pod przykryciem, do miękkości. Możemy zagęścić sos łyżką mąki rozbełtaną z zimną wodą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jaki typ wieprzowiny do bitek używasz?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny obiadek !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ty to masz dobrze wiem ,że sama suszysz pomidory to takie danie możesz często serwowac.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !