Sposób przygotowania

Kalafior umyć, podzielić na różyczki, włożyć do garnka, wlać 1 litr wrzącej wody. Dodać bulionetki i utartą na tarce o średnich otworach marchewkę. Gotować około 20 minut. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, połączyć z zimnym mlekiem, dodać do kalafiora, gotować przez 5 minut. Następnie zdjąć z ognia, dodać topiony ser, zmiksować. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, posypać natką pietruszki. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszne są takie zupki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !