Sposób przygotowania

Kostkę rosołową rozpuścić w 1 szkl gorącej wody, ostudzić, zamoczyć bułkę, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie. Ziemniak obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Cebulę, ziemniak, bułkę połączyć z mięsem, dodać jajko, przyprawę do mięsa mielonego, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. ( gdy masa mięsna jest za wolna, dodać bułki tartej ) Z masy mięsnej formować okrągłe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    nie robiłam jeszcze tak mielonych :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra obiadek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Idealny sposób na kotlety.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !