Sposób przygotowania

Kilogram ziemniaków gotujemy w osolonej wodzie, a następnie po ugotowaniu przepuszczamy przez praskę. Ziemniaki surowe ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a następnie dokładnie wyciskamy przez ścierkę. Oba rodzaje ziemniaków łączymy ze sobą, dodajemy mąkę ziemniaczaną, sól oraz pieprz, dokładnie wyrabiamy ciasto ziemniaczane. Następnie z ciasta formujemy kulki i gotujemy je w osolonym wrzątku. Podajemy polane skwarkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pracochlonne ale warto :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !