Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor na oliwie. Wątróbkę czyścimy, osuszamy i przekładamy do wysokiej miski. Dodajemy cebulkę i rozpuszczone masło. Całość miskujemy na jednolitą masę blenderem Triblade . Doprawiamy przyprawami do smaku i mieszamy. Kokliki smarujemy masłem i przelewamy masę. Piekarnik nagrzewamy do 150 C i pieczemy około 1 godzinę.

Pasztet rewelacyjnie smakuje z żurawiną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    powalająca propozycja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziekuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Fajny sposób na zapieczenie pasztetu. Nie w formie tylko w kokilkach :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !