Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka gotujemy w lekko osolonej wodzie, dodajemy kostkę rosołową, obrane i dowolnie pokrojone warzywa - marchew, pietruszke i seler. Dodajemy świeży lubczyk - 1 gałązkę, może być suszony. Gotujemy aż mięsko i warzywa beda miekkie. Rozpuszczamy żelatynę - zgodnie z instr. na opakowaniu. Warzywa i mięso wyjmujemy z wywaru, układamy na półmisku, dekorujemy świeza natką i cytryną. Zalewamy przestudzoną zelatyną z przyprawami, wedle uznania skrapiamy sokiem z cytryny. Schładzamy w lodówce kilka godzin. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    oj,pyszna kolacyjka !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    rewelacja!:))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !