Sposób przygotowania

Oczyszczoną kurę naszpikować słoniną i obsmażyć na patelni w stopionym tłuszczu. Posypać przyprawami i drobno posiekaną cebulą, wstawić do nagrzanego piekarnika, podlać trochę wodą i piec w przykrytym naczyniu ok. 25 min, po czym podlać kwaśną śmietaną i dalej piec 40 min. Jabłka obrać, pokrajać w ósemki i krótko poddusić, aby stały się przezroczyste. Upieczoną kurę pokrajać na porcje, przełożyć na półmisek, obłożyć wokół wiankiem jabłek i borówek

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciekawa jestem jaką książkę przepisujesz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !