Sposób przygotowania

Skrzydełka oraz żeberka zalać wodą i zagotować. Dodać obraną cebulę (w całości),liście laurowe,ziele angielskie, i posiekane grzyby (lub kostkę), grzyby nie muszą być wcześniej moczone. Gotować na wolnym ogniu ok 40 minut.Marchew, pietruszkę, seler i buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach,ziemniaki pokroić w drobną kostkę. Dodać do zupy, gotować kwadrans(do miękkości ziemniaczków). Wyciągnąć mięsko,obrać,pokroić i wrzucić z powrotem do zupy. Doprawić do smaku.Fasolę wypłukać pod wodą,odcedzić,wsypać do garnka.Na sam koniec dodać śmietanę.Zupę zagotować.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !