Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochowa na kościach wędzonych

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemiaki 5 szt
marchew 3 szt
rosołki drobowe 2 szt
kości wędzone 300 gram
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
groch 200 łuskany
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grochowa na kościach wędzonych

1- Do garnka wlewamy wodę 4 litry 2- Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę 3- Marchew obieramy i kroimy w kostkę 4- Ziemniaki i marchew wkładamy do garnka 5- dodajemy 2 rosołki drobiowe oraz ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy na małym ogniu 6- Dodajemy groch umyty i gotujemy razem 7- Wkładamy kości wędzone od schabu i gotujemy wszystko razem aż groch będzie miękki jak się rozgotuje to mamy super żółciutką zupę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 17.10.2012 10:11
rozgrzewająca zupa
ronald88 20.12.2011 09:01
super
fasola 01.12.2011 16:25
wyśmienita zupa
fasola 01.12.2011 16:25
wyśmienita zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak