Sposób przygotowania

Sos: 4 łyżki oliwy, sok z ½ cytryny, sól, cukier.

Por oczyścić, opłukać, odciąć 1/3 zielonych liści i opłukać pod bieżącą wodą. Następnie przeciąć wzdłuż na pół i jeszcze raz dokładnie wypłukać. Każdą połówkę pora przekroić wzdłuż, włożyć do posolonego wrzątku, gotować 4 minuty, po czym osączyć i ułożyć na półmisku.

Przygotować sos: oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić solą i cukrem. Pory polać sosem i obficie posypać pieprzem. Sałatkę przybrać oliwkami i schłodzić.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    warto wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    no to pora na pora
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nie dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    uwielbiam oliwki więc może być smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    jeszcze takiej nie próbowałem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawe zestawienie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !