Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną drobno kroimy i gotujemy w wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Grzyby zalewamy wodą i moczymy minimum 3 godziny. Gotujemy w owej wodzie około 1 godzinę. Odsączamy i studzimy.Drobno pokrojone dodajemy do bigosu.
Kapustę białą drobno kroimy i gotujemy osobno w wodzie aż nie zmięknie. Warzywa (pietruszkę,seler i marchew) trzemy na tarce. Por drobno kroimy,wszystko razem mieszamy i gotujemy w wodzie. Łopatkę wieprzową kroimy w kawałki i podsmażamy na patelni z przyprawami (sól,pieprz,papryka mielona,pieprz kolorowy z młynka). Boczek kroimy na kawałki i również podsmażamy z przyprawami i cebulką. Kiełbaskę kroimy i podsmażamy.
Wszystkie składniki razem łączymy i dobrze mieszamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy i dostawiamy na 1 dzień co jakiś czas mieszając.
Polecam! Mój ulubiony. :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    janek64

    Bardzo dobry bigosik :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !