Sposób przygotowania

Mięso schabowe myjemy i smarujemy pieprzem, solą i pokrapiamy delikatnie oliwą. Mięso w przyprawach podduszamy w garnuszku na niedużym ogniu i dolewamy do niego niedużą ilość wody. Mięso schabowe dusimy, aż będzie miękkie. Wiśnie myjemy, wyciągamy pestki i zasypujemy cukrem, a później dodajemy do nich rozpuszczony w wodzie kisiel. Kiedy mięso będzie już miękkie to przenosimy je do naczynia żaroodpornego i polewamy zrobionym sosem wiśniowym. Tak przyrządzone mięso pieczemy przez około 20 -30 minut w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    mięso w połączeniu z owocami:) mmm..:D
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !