Sposób przygotowania

Sos teriyaki wymieszać z sokiem wyciśniętym z limonki, miodem oraz przyprawami (po pół łyżeczki chili pieprzu cayenne i pieprzu białego). Tak przygotowaną marynatą natrzeć umyte i osuszone nóżki kurczaka. Przykryć folią do żywności i wstawić na 12 godzin do lodówki.

Nóżki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Naczynie z kolei umieścić w rękawie do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piec 45 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    oryginalny smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ostry kurczaczek;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ale wygląda pysznie, oj bardzo pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Piękny kolor!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Już robię się głodna:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Oj zjadłbym...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Kurczak idealny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !