Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na rozgrzanym maśle. Po chwili dodajemy pokrojone w półtalarki pieczarki. Cukinię dokładnie myjemy, kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ. Mniej więcej jedną trzecią miąższu dodajemy do pieczarek i cebuli wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, lekko solimy. Mięso podsmażamy na rozgrzanej oliwie do chwili aż lekko zbrązowieje i dodajemy do warzyw. Doprawiamy do smaku kucharkiem, pieprzem i chili. Cukinie napełniamy farszem, posypujemy startą na grubych oczkach marchewką. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni, po czym posypujemy startym na gubych oczkach żółtym serem i wkładamy do piekarnika jeszcze na około 10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    lubię cukinię
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    apetyczna!
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    apetyczna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    i cuknię jeszcze gdzieś uchowałaś
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Bardzo apetyczna zapiekanka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczny i apetyczny pomysł na cukinię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    fajne jedzenie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    jak zapiekanka-to coś dla mnie! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    to moje smaki,pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    pyszne,zdrowe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !