Sposób przygotowania

Pomidory umyć zalać winem i moczyć przez 1 godzinę. Następnie wyjąć, osączyć i pokroić w cienkie paski. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić również w cienkie paski. Oprószyć je mąką i zrumienić na patelni na mocno rozgrzanym tłuszczu, a następnie przełożyć do rondla. Na gorącą patelnię wlać wino po moczeniu pomidorów i zagotować. Mięso posolić, oprószyć pieprzem czarnym mielonym Prymat, dodać pomidory, zmiażdżony czosnek, natkę pietruszki Prymat, wino z patelni i jeśli trzeba trochę gorącej wody. Dusić 10-12 minut.

Podawać z francuskimi kluskami.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    coś konkretnego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    jeszcze tego nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    jeszcze tego nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    jeszcze tego nie jadłam
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    ciekawe
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nie lubię takich udziwnień z winem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    puellae90

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !