Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso wołowe marynowane w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1 kg
oliwa 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
tymianek 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 szt
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone wytrawne 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso wołowe marynowane w winie

Do miski włożyć pokruszony listek laurowy, przyprawę kucharek, zioła prowansalskie, tymianek, drobno posiekaną cebulę, odrobinę pieprzu, oliwę i wino. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry (5-6) porcji, lekko zbić tłuczkiem, włożyć do marynaty, przykryć i odłożyć w chłodne miejsce na 12 godzin. Następnie mięso wyjąć z marynaty, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec po 5-6 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 31.10.2013 08:08
super mięsko
IlonaAlbertos 26.10.2012 00:53
Musi być bardzo aromatyczne.
Motorek 01.12.2011 14:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak