Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Nektarynki umyć, wypestkować i razem z jabłkami włożyć do garnka, zalać wodą, wsypać cukier, rozgotować, ostudzić, zmiksować. Do rondla wlać mleko, dodać odrobinę soli i zagotować. Do gorącego wsypać kaszkę ciągle mieszając, gotować przez chwilę. Zdjąć z ognia ostudzić, połączyć ze zmiksowanymi owocami, przyprawić do smaku. Śmietankę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ubić na sztywno. Zupę rozlać do bulionówek, włożyć porcje śmietany. Podawać z biszkoptami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    musi być pyszna!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze takiej nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiej zupy nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !