Sposób przygotowania

Śledzie odfiletowac ,zalac mlekiem ,odstawic na godzinę .ziemniaki ugotowac w łupinach ,obrac i przepuścic przez maszynkę wraz z namoczona w mleku bułką .Masło utrzec i cały czas ucierając dodawac po jednym surowym żółtku oraz po łyżce zmielonych ziemniaków.Przyprawic solą,pieprzem ,gałką.Z białek ubic pianę i delikatnie połaczyc z masą ,dodając 2 łyzki tartej bułki.Filety pokroic w paski ,jajka ugotowane na twardo pokroic w plasterki.Formę posmarowac masłem ,oprószyc bułką tartą ,wyłożyc połowę masy ziemniaczanej.Na niej ułożyc śledzie i jajka.Wyłożyc resztę masy.Wstawic do piekarnika na 50 minut w temperaturę 180*C .Podawac na ciepło z sosami i surówką .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Ciekawy przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    hm...wymyśliłaś takie danie? ciekawa jestem jak taki pasztet smakuje?
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nigdy nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    ciekawe jak smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    zaskakujący pasztet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !