Sposób przygotowania

Cebulę obrać,pokroić w piórka i usmazyć na rumiano na oleju.Cukinię lub kabaczka obrać i pokroić w kostkę,Seler i ziemniaki obieramy i trzemy lub kroimy na bardzo cienkie talarki.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i na przemian układamy warzywa-ostatnią warstwę stanowić muszą ziemniaki- posypujemy lekko solą i pieprzem ,zalewamy wywarem a na wierzch kładziemy wiórki z masła.Naczynie przykrywamy i pieczemy 1 godzinę w tem.200 stopni.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    bardzo ciekawa zapiekanka :-) no i kolejny fajny przepis na wykorzystanie cukinii!
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    nie wiedzialam ze cukinia moze tak swietnie wygladac w potrawie i pysznie smakować ;) brawo ;)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Prezentuje się bardzo apetycznie. I ta cukinia...
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Jeszcze 2 cukinie mam schowane i muszę je wykorzystać, bo mi się zepsują
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Super przepis!
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszna:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    muszę w tym roku posiac cukinie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Kolejny świetny przepis u Ciebie, który bardzo chętnie wypróbuję.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajni wygląda, smakowała pewnie też fanie
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    selera nigdy do zapiekanek nie dodawałam,ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobra jest ta zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    lubię takie pyszne zapiekanki
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !