Sposób przygotowania

600 g ugotowanych ziemniaków
100 g sera koziego
1 niepełna szklanka mąki
1 jajko
100 g łososia wędzonego
100 g groszku świeżego
2 łyżki masła
2 łyżki maki
1.5 szklanki mleka
koper
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

• ziemniaki i ser mielimy
• dodajemy mąkę , jajko i sól, wyrabiamy ciasto, kroimy kopytka,
• gotujemy w osolonej wrzącej wodzie do chwili wypłynięcia, odlewamy i przelewamy zimną wodą,
• w garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy,
• wlewamy powoli mleko ciągle mieszając, chwilę gotujemy, przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową,
• dodajemy groszek, porwanego łososia i posiekany koper mieszamy i wyłączamy płomień,
• podajemy z kopytkami

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pychota
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    i jak ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    fajne
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    poezja smaku i elegancji :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Rewelacyjny pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Ale pysznie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszna potrawa:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !