Sposób przygotowania

Mięso(np. łopatka, karkówka, szynka) umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym smalcu. Włożyć mięso, podlać rosołem, wsypać
paprykę, majeranek, bazylię, oregano i dusić na małym ogniu pod
przykryciem około 30 minut.Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z solą.
Czerwoną fasolę odcedzić. Przecier pomidorowy wymieszać ze śmietaną i
wraz z czosnkiem, czerwoną fasolę, brokułem (podzielić na różyczki) dodać do mięsa. Przykryć i dusić jeszcze około 15 minut. Pod koniec duszenia dodać natkę pietruszki.
Podawać z ryżem

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    bardzo lubię ........
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    bardzo lubię ........
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszności;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    polecam na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !