Sposób przygotowania

Foremką do ciasteczek wykrawamy z chleba serduszka ( lub inny pożądany kształt) . Jajko bełtamy razem z mlekiem i cukrem waniliowym. Możemy też posłodzić odrobinę, jednak wtedy jajko szybciej się przypala. Maczamy chleb w jajku, smażymy na średnim ogniu z obu stron. Jeśli chcemy możemy wykonać wersję na słono - wówczas zamiast cukru , czy cukru waniliowego dodajemy do jajka szczyptę soli.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Faktycznie pomysłowe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    W sam raz dla dzieci.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    pamietam takie grzanki z dzieciństwa! ja zawsze zjadałam z miodkiem ;) proste danie a jakie smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !