Sposób przygotowania

Śliwki umyć i namoczyć - odstawic na noc a następnego dnia ugotować ok.5 minut,odcedzić i wypestkować.Dodać cukier i wymieszać na gładka masę.
Przygotować ciasto na pierogi,rozwałkować i szklanką wykrawać krążki.Na każdy krążek łyżeczką kłaść nadzienie,zlepiać pierogi i gotować w lekko osolonym wrzątku ok.3 min po wypłynięciu.Pierogi podawać polane masełkiem z podsmazoną bułką tartą.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    trzeba zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawy przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne pierożki!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    muszą być smaczne :)))
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    a to ciekawe
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fajne , mogą być też na wigilię
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne,z takim nadzieniem nie robiłam jeszcze:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    muszą byc pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    Bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Dla mnie pycha :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    muszą być smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !