Sposób przygotowania

Filet z indyka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, przeciąć w taki sposób aby powstał płat mięsa. Następnie oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypać ziołami i posmarować musztardą. Boczek pokroić w plasterki, ułożyć na mięsie, z jednej strony ułożyć pokrojoną w słupki marchewkę. Mięso zwinąć w roladę i obwiązać bawełnianą nitką. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie, dodać posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy i smażyć jeszcze przez chwilę. Przełożyć do rondla, wlać 1 szklankę wody, dodać bulionetkę i dusić pod przykryciem około 1 godziny. (Sos można zagęścić dodając 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej, wymieszanej z 2 łyżkami zimnej wody.)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Genialny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !